Malinwa wint oefenpot tegen Ferrera

0
voetbal bal veld

Het Luxemburgse Dudelange was deze middag sparringspartner van KV Mechelen in een oefenwedstrijd. De ploeg van Emilio Ferrera speelt in de Europa League, maar kreeg van Malinwa wel een stevige 4-0-nederlaag om de oren. Geoffry Hairemans maakte zijn debuut. En hoe!

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

KV Mechelen beleeft goeie tijden. Elf op achttien als promovendus in de competitie, het kan haast niet slechter. En met een beetje meeval hadden ze zelfs tijdens de interlandbreak op kop gestaan, maar Nathan De Medina dacht daar anders over. De break komt echter op een goed moment.

Debuut Hairemans en tester Batiebo

Want Malinwa heeft heel wat geblesseerden: Joachim Van Damme en Aster Vranckx keren wel weer terug, maar Arjan Swinkels en Laurent Lemoine bleven de afgelopen week aan de kant. Zij deden ook niet mee in de oefenpot. Verder is het nog steeds wachten op Gustav Engvall en Lucas Bijker, die langdurig out zijn. Vrancken kon wel rekenen op Michel Batiebo, een 24-jarige Burkinese tester.

Geoffry Hairemans, afgelopen maandag overgekomen van Antwerp, vierde in een 4-2-3-1-opstelling zijn debuut. Hij stond centraal, naast kapitein Onur Kaya en Clément Tainmont. Achter hen stond het duo Alexander Corryn en Gaetan Bosiers. Voorin kreeg Batiebo zijn kans en hij zou het goed doen.

Vier doelpunten voor rust

Even doorduwen, dachten de jongens van Wouter Vrancken. Na twee minuten was er een eigen doelpunt en na tien minuten verdubbelde Clement Tainmont de score van op de stip. Ook tester Batiebo zou zijn doelpuntje meepikken en Hairemans kon niet achter blijven. Hij zou het vierde en laatste doelpuntje scoren.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Morgen, vrijdag, worden de spelers nog op de club verwacht voor een uitlooptraining waarna een lang weekend wacht. De spelers worden pas dinsdag terug op de club verwacht alvorens de volgende competitiewedstrijd, tegen AA Gent, voor te bereiden. Of er spelers terugkeren uit blessure? Gustav Engvall en Joachim Van Damme zouden weldra terugkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in