Malinwa vindt nieuwe assistent bij ASV Geel: “Duidelijk dat we hem niet zullen tegenhouden”

0
Bart Janssens ASV Geel
Bart Janssens (Bron: RTV)

KV Mechelen heeft zo goed als zeker de opvolger van Fred Vanderbiest beet. Malinwa plukt in Geel trainer Bart Janssens weg. Althans, dat is het plan. De twee ploegen zaten maandag bij elkaar. Bij de ploeg uit tweede amateur zien ze de bui al hangen. “Als we hem zouden kunnen houden, hoe moet de trainer dan verder bij ons”, vraagt voorzitter Koen Van Lommel zich af.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

ASV Geel won afgelopen weekend van Cappellen met 2-1, nadat het bij de rust 0-1 achter stond. De zege was wellicht het laatste wapenfeit voor coach Bart Janssens bij de ploeg uit tweede amateurklasse. Hij heeft al langer een persoonlijk akkoord met KV Mechelen om er assistent te worden onder Wouter Vrancken. Maandag zitten beide clubs samen.

“Mooie uitdaging”

“Ik kan weinig zeggen omdat er nog niets rond is”, stelt de coach in Het Nieuwsblad. “Er was contact met KV Mechelen en ik ken trainer Wouter Vrancken. Ik moet toegeven dat dit voor mij een mooie uitdaging zou zijn.” Beiden kennen elkaar van hun periode bij Sint-Truiden. “Maar er moet een akkoord zijn tussen alle partijen. Tot nu toe ben ik trainer van Geel en dat is het enige dat belangrijk is.”

“Deal maken”

De eigenaars weten echter dat ze straks op zoek moeten naar een nieuwe coach. “We moeten de positieve sfeer zien te bewaren, wat er ook gebeurt”, klinkt het bij Koen Van Lommel. “We namen een goede start (ASV Geel begon met vier op zes, red.) Dit mogen we niet verloren laten gaan.” Ze weten ook dat er straks iemand moet worden gezocht worden.

“Het is duidelijk dat we de trainer niet zullen tegenhouden. Als we dat al zouden kunnen, hoe moet hij dan verder bij ons”, vraagt Thormans zich nog af. “Ik wil niet wegsteken dat dit erg vervelend is in het begin van het seizoen, maar dit is eigen aan de voetbalwereld. We zullen op een faire manier aan de onderhandelingstafel gaan zitten en een deal maken waarbij iedereen een goed gevoel heeft.”

Bart Janssens

Bart Janssens maakte tijdens het tussenseizoen gebruik van zijn contacten om ASV Geel te versterken. Eén van die jongens, Yannick Vandersmissen, kwam over van Sint-Truiden. “Ik hoor ook die geruchten”, zegt hij. “Als de trainer weg gaat, dan gun ik hem dat van harte. Maar ik zie hem niet graag vertrekken. Ja, ik ben voor hem naar Geel gekomen.”

“Hij heeft mij ook overtuigd van mijn kansen om te groeien als linksachter. Bovendien is Bart heel veel met zijn werk bezig en is hij voor mij een uitstekend motivator. Je kan ook altijd bij hem terecht en hij staat open voor een individueel gesprek”, besloot de van Sint Truiden overgekomen verdediger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in