“Malinwa legt zich neer bij uitsluiting Europa League”

0

KV Mechelen gaat zich niet verdedigen bij de UEFA om alsnog de Europa League te spelen en legt zich dus zo (deels) neer bij de beslissing van het BAS. De Europa League-droom van Swinkels en de Mechelse aanhang gaat zo in rook op.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

De bekerwinnaar is sinds een aantal jaren rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Europa League, op voorwaarde dat het geen betere positie in de Jupiler Pro League neemt. Maar de bekerwinnaar van 2019, KV Mechelen, zal géén Europees voetbal spelen.

Dat heeft allemaal te maken met de beslissing van het BAS, die de club uitsloot van Europees voetbal. Maar de UEFA had nog een achterpoortje. Via een nieuwe hoorzitting bij de UEFA zou de club nog kunnen vragen om toch toegelaten te worden tot de Europa League. “KV Mechelen heeft nu beslist om dat niet te doen”, staat te lezen op de website van de club.

“KV Mechelen betwist beslissing BAS, maar …”

“De club betwist de beslissing van het BAS dat de club schuldig is aan matchfixing, daar blijven we heel duidelijk in. We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. Gezien de grote belangen voor het Belgische voetbal, gaan we daar niet op in.”

En nu? Nu bestaan er twee mogelijkheden: ofwel krijgt AA Gent het Europese ticket en speelt het volgende week donderdag tegen het Roemeense Viitorul (momenteel staat Antwerp daartegen), een andere mogelijkheid is dat géén Belgisch team dat ticket krijgt en de UEFA het anders oplost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in