We overvallen den Heizel, den Beker is van ons!

0
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Malinwa viert feest. Negentig minuten zwoegen en zweten, maar aan het eind wint KV de Beker van België. AA Gent bleek in het Koning Boudewijnstadion de ploeg die het ook in Play Off I is en niet tot scoren komt. Al moet gezegd worden: Michael Verrips werd gekozen tot Man van de Match, én terecht.

Wouter Vrancken en KV Mechelen reisden naar Brussel, maar dat was niet voor het plezier. Niets moet, alles mocht. Maar omdat de KBVB het een uitstekend idee vond om een week voor de finale even een vordering te geven omtrent Propere Handen, wisten de spelers: wij gaan hier vandaag voor sportief succes.

Wij kropen afgelopen week in het hoofd van Wouter Vrancken en wat bleek? Het werd de verrassingsopstelling, met een versterkt middenveld en Tainmont die de vervanger van Kaya werd op de flanken. Malinwa moest achteruit tegen een beter Gent, maar lag nooit onder. Op de tegenaanval waren de Maneblussers ook gevaarlijk.

Gent op voorsprong

Dat Gent scoorde rond het half uur, dat zat er aan te komen. De fase voordien, was frappanter … Een bal van Nikola Storm die door Kaminski werd buiten geduwd en géén hoekschop. Dan heb je een VAR die daarvoor niet mag ingrijpen, sja … Dompé trok er zich weinig van aan en scoorde in derde instantie aan de overkant. Het hoogtepunt voor de Buffalo’s.

Niet veel later kwam een bal van Tainmont tot bij Storm, die de bal laag hield en tegen de touwen trapte. Opnieuw beginnen, voor de twee ploegen. Vlak voor de rust nog een grote kans voor KV, maar met 1-1 trokken de twee ploegen richting kleedkamers.

Mera met winning goal

Op het uur een Mechelse hoekschop: aan de tweede paal kopte German Mera de 1-2 op het bord. Malinwa werd gek. Bekerwinst kwam dichterbij, al was het nog een half uur voetballen. Nu ja, voetballen. Een half uur afzien. Aangezien voor Gent géén mogelijkheid tot verliezen bestond, moest er wat veranderen.

Verrips niet te kloppen

Thorup zette alles in de aanval, Gent begon te drukken. Michael Verrips bleek echter andermaal niet te kloppen. Elke bal had de Mechelse doelman in zijn bezit. Met voor hem de twee koningen van het luchtruim: Mera en Swinkels (of Prinkels, zoals we op de tribune hoorden).

In de slotfase kreeg Mechelen toch nog de beste kansen. Matthys en Clément Tainmont, beiden oog in oog met Thomas Kaminski, kregen nog dé mogelijkheden maar kwamen niet tot scoren. En dat deed Gent ook niet, gelukkig maar. En dus gaat de beker mee naar Mechelen (en zitten ze een paar honderden meters verder in het bondsgebouw met een gigantisch probleem). Maar dat is ‘not our business‘.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in