KV Mechelen kroont zich tot kampioen: Tainmont beslist match

0
Clement Tainmont KV Mechelen goal Beerschot Wilrijk
Bron: vrt

KV Mechelen kroonde zich vanmiddag tot kampioen in de Proximus League. Daarvoor moest het diep gaan, héél diep. Tot aan het gaatje, en toen zag Clément Tainmont het licht. Malinwa promoveert zo, na één seizoen, terug naar de Jupiler Pro League.

Geen Lucas Bijker (ziek) of Igor De Camargo (geblesseerd) aan de aftrap bij KV Mechelen. Il Vranckinho, de bijnaam van onze coach van columnist en presentator Dave Peters, moest toch even slikken. Alexander Corryn bleef staan, maar voor de spits koos hij verrassend voor William Togui in plaats van voor Mathieu Cornet.

Rood voor Beerschot Wilrijk

De match begon goed met meteen een paar doelpogingen van de thuisploeg. Schoten van Togui en Gustav Engvall waren echter niet goed genoeg om meteen voor doelpunten te zorgen. Maar aan de overkant kon het gelukkig wel rekenen op Michael Verrips. Dante Vanzeir en de ingevallen Euloge Placca kregen daar énorme kansen. De Nederlander liet zich niet passeren.

Alleen vond Marius Noubissi het nodig om zijn eigen team in de steek te laten. Doorgaan op de knie van Schoofs, dat was nu niet echt het slimste idee van de topschutter van Beerschot-Wilrijk. Op het half uur kreeg hij dan ook de rode prent onder zijn neus geduwd, maar in het kwartier dat volgde gebeurde niets. 0-0 was een rechtvaardige tussenstand bij de rust.

Storm opent score

Na de pauze openden de debatten: Engvall ging goed door op de linkerkant en vond voor doel Nikola Storm. Hij vuurde zijn schot en zag die in de kruising binnen gaan. Een bierdouche van de bezoekende supporters was zijn aandeel. Malinwa had het momentum aan hun zijde, tot de Wilrijk-supporters zich begonnen te moeien.

Rookbommen en lichte penalty

Enkele vuurpijlen en rookbommen (en een pauze van tien minuten) later hadden de bezoekers het momentum dan weer te pakken. Al snel kreeg het twee gevaarlijke hoekschoppen, maar uiteindelijk was het Mechels aanvoerder Kaya die aan Hoffer ging hangen. Een lichte strafschop, maar Visser ging niet terugkeren op zijn beslissing. Vanzeir zette om.

Tainmont beslist match

Met een gelijkspel met doelpunten zou Malinwa echter niet beter worden en dus gooide Il Vranckinho met Cornet, Tainmont en Matthys drie ervaren spelers in, spelers die een doelpunt kunnen maken. Laat nu net die tweede zijn die voor de winnende zorgde, diep in de tweede helft. Laag in de korte hoek, de aardbeving of de ontploffing was er niet minder om.

Malinwa bleef de betere ploeg en wilde die voorsprong niet meer weggeven. Na vijf minuten blessuretijd te hebben gehad, vond Lawrence Visser het genoeg en floot hij de match af. En hoewel werd aangekondigd aan de supporters in het vak te blijven, is dat niet echt gelukt. Een veldbestorming en een atypische bekeruitreiking was het gevolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in