KV Mechelen naar de Heizel na zege tegen Union!

0
Union KV Mechelen halve finale beker fans pyro

KV Mechelen speelt op 1 mei op de Heizel de finale van de Beker van België. Union werd in de terugwedstrijd van de halve finale in de Croky Cup met 1-2 geklopt. Doelpuntenmakers van dienst waren Igor De Camargo en Clément Tainmont.

Wouter Vrancken pakte uit met zijn logische basiself in het Dudenpark. De enige wijziging tegenover de heenwedstrijd Achter De Kazerne (0-0) was de terugkeer van Laurent Lemoine na een blessure.

Door de 0-0 in de heenwedstrijd was een doelpunt van goudwaarde voor KV Mechelen. Toch was het Union dat het meest wist te dreigen in de openingsfase. Percy Tau was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar Malinwa hield de nul.

De Camargo opent score

Na 20 minuten nam Mechelen meer en meer het initiatief over en begon het steeds vaker te dreigen. Op het halfuur bracht Igor De Camargo alle fans van KVM in extase met een knappe kopbal op een al even knappe voorzet van Nikola Storm.

Na de 0-1 zakt Union in elkaar en kan het enkel nog dreigen met een vrije trap in het zijnet. KV Mechelen controleert, al pakken daarbij zowel Onur Kaya en Laurent Lemoine een gele kaart. Beide spelers missen op die manier de bekerfinale.

Invaller Tainmont beslist wedstrijd

Diezelfde Kaya had zich ook al licht geblesseerd in de eerste helft en bleef dan ook in de kleedkamer na de rust. Clément Tainmont was zijn vervanger.

Union komt met hernieuwde moet uit de kleedkamer, maar weet de lat en German Mera weten de nul op het bord te houden. De druk van de thuisploeg blijft echter niet lang duren en al snel neemt KV Mechelen de controle opnieuw over.

Na 66 minuten is het invaller Tainmont die de wedstrijd helemaal in een beslissende plooi legt. De assist is opnieuw van een van de uitblinkers Nikola Storm.

KV Mechelen naar finale Croky Cup

Na de 0-2 bloedt de wedstrijd helemaal dood. Voor KV Mechelen hoeft het niet meer, Union kan niet meer beter en moet al drie keer scoren om de finale van de beker te halen.

De vele foute, kaarten en wissels zorgen ervoor dat de halve finale van de beker vier minuten extra tijd krijgt. Union maakt van die extra tijd gebruik om nog een eerredder te scoren via Max Besuschkow, maar de bekerfinale is voor Malinwa. Op 1 mei trekt KV Mechelen naar de Heizel voor de finale van de Croky Cup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in