KV Mechelen geraakt niet voorbij Charleroi

0
KVMCha
Bron: Twitter KV Mechelen

Het is niet de week van KV Mechelen. Nadat er op de Freethiel werd gewonnen, heeft Malinwa dat niet meer gedaan in eigen huis. Tegen Sint Truiden werd het een kleine ramp en ook tegen de Carolo’s hadden de drie punten altijd gemoeten. Uiteindelijk bleef het tegen de Zebra’s steken op een gelijkspel en moet het in de stand AA Gent naast zich dulden.

Wouter Vrancken greep na het drama tegen Sint Truiden in: geen Vanlerberghe, Togui of Tainmont. Wel weer Storm, Vanzeir en De Camargo. Achteraan nam Arjan Swinkels de plaats weer in van Sheldon Bateau, die er bij de twee Truiense doelpunten niet al te best uit zag. En Malinwa wilde graag winnen om de derde plaats weer over te nemen.

Want vlak voor de aftrap kreeg de Mechelse supporter door dat AA Gent in extremis had gewonnen van Standard. En dat nam Malinwa letterlijk. Het ging vol goeie moed van start en zocht naar de voorsprong. Maar kansen waren er nauwelijks. En na zowat tien minuten voetballen kreeg de thuisploeg letterlijk een koude douche.

Plots stond Kaveh Rezaei voor het doel van Thoelen en die liet de Mechelse goalie kansloos. Met een geplaatst schot bracht hij de Zebra’s op voorsprong. Niet veel later kwam een afvallende hoekschop tot bij Onur Kaya en die knalde laag over de grond tegen de touwen. In zijn vier honderdste officiële wedstrijd zorgde hij voor de gelijkmaker.

Doorduwen, dacht KV Mechelen. Met kansen voor Vanzeir, Van Damme en zelfs een afgekeurd doelpunt van De Camargo. De scheids zag echter een voorafgaande fout en keurde het dus af. Even later was het wel prijs op een hoekschop, voor de verandering. De bal kwam tot bij Nurio en wat hij vervolgens deed: doet hij wellicht nooit meer. De bal ging in de kruising binnen: 1-2.

Malinwa vol op zoek naar de gelijkmaker en nog voor de rust kreeg het daar een uitstekende kans voor: Jules Van Cleemput kwam in de zestien en werd aangetikt. De scheids wees resoluut naar de stip. Nikola Storm trapte het leer tegen de touwen: 2-2. Nog voor de pauze zou Dante Vanzeir het dichtst bij de 3-2 komen, maar scoren zat er niet meer in.

Na de pauze dan maar. KV Mechelen voelde dat het beter in de wedstrijd zat en de Carolo’s werden enkel gevaarlijk op counter. De thuisploeg bleef kansen afdwingen, maar scoren zat er echter niet meer in. Toen Joachim Van Damme rond het uur tegen de grond werd gewerkt, leek Malinwa voor het eerst op voorsprong te komen.

De scheids had immers de bal op de stip gelegd en Nikola Storm wilde zijn tweede van de avond tegen de touwen trappen. De supporters stonden al klaar, alleen stak ene Nicolas Penneteau daar een stokje voor. Hij hield de strafschop uit zijn doel en ook in de herneming kwam Kavé niet tot scoren. Een gemiste kans.

Beetje bij beetje werden de doelstellingen van de Carolo’s ook duidelijk: een punt op verplaatsing was voor hun voldoende. Penneteau pakte de tijd die hij moest nemen zonder ook maar één waarschuwing te krijgen. Straf. De bezoekers waren echter enkel nog gevaarlijk op de counter, maar Peyre stond sterk te verdedigen. Dat doet hij al enkele weken.

In de slotfase gooide Wouter Vrancken nog een paar troeven op het veld met Hairemans, Togui en Tainmont. Die laatste kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging voorlangs. Na drie minuten toegevoegde tijd floot scheidsrechter Lardot de wedstrijd af. Bij Charleroi vierden ze het punt als een gewonnen wedstrijd. Bij Malinwa waren ze teleurgesteld, maar ook trots.

KV Mechelen heeft, in een week waarin het de aandacht kreeg die het verdiende gezien de derde plaats, amper één op zes gepakt tegen ploegen waarvan je op voorhand zou zeggen: hier moet gewonnen worden. Dat lukte niet. Malinwa staat nu naast AA Gent op ruime afstand van Standard en Club Brugge. Volgende week trekt de Mechelse karavaan richting Luik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in