Keert Smolders terug? “Onduidelijkheid is een probleem”

0
Hannes Smolders KV Mechelen Lierse Kempenzonen
Bron: Lierse Kempenzonen

Hannes Smolders tekende in januari een huurcontract bij Lierse Kempenzonen, waarmee hij aan de eindronde bezig is. De vragen over zijn toekomst komen nu ook, maar de beloftevolle verdediger houdt de boot af. “Door dingen te beloven die je niet kan waarmaken, zet je alleen jezelf voor schut”, zegt de huurling van KV Mechelen in Gazet Van Antwerpen.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Het is wel het jaar geweest van Hannes Smolders. De beloftevolle verdediger maakte enkel in de voorbereiding wat speelminuten. “Toen ik voelde dat er voor mij geen speelminuten inzaten bij KV Mechelen besloot ik een uitweg te zoeken.” Die vond hij bij Lierse Kempenzonen, dat op zoek was naar een centrale verdediger.

Lierse Kempenzonen

Voor de 21-jarige verdediger meteen een terugkomen, want hij speelde er in de jeugd ook al. En de speelminuten gingen omhoog. Van 0 minuten bij KV Mechelen, ging het naar 1038 minuten, verdeeld over twaalf wedstrijden. Bovendien scoorde hij ook twee keer. Met Lierse Kempenzonen speelt hij de eindronde, al staan ze zes punten achter.

Ondertussen bleef Malinwa niet stilstaan en pakte het de titel in de Proximus League én de beker. “Of ik verbaasd was over die prestaties? Niet echt. Ik wist dat er veel kwaliteit in de ploeg zat. Toen KV de titel pakte, geloofde ik dat ook die beker wel zou lukken. Ik heb de match in het stadion bijgewoond. Voor de meesten was het een unicum in hun carrière.”

Operatie Propere Handen

Maar de grote vraag blijft of de verdediger nu terugkeert naar KV Mechelen of ergens anders naartoe gaat. “De onduidelijkheid vanwege Propere Handen is niet alleen voor mij een probleem, maar ook voor de spelers die er nog zitten. Niemand heeft er al zicht op. De Lierse-supporters hopen dat ik definitief blijf, maar daar kan ik nu onmogelijk een antwoord op geven. Door dingen te beloven die je niet kan waarmaken, zet je alleen jezelf voor schut”, besluit de verdediger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in