Keeperstrainer vertrekt: “Het was het niet meer waard

0
Harmen Kuperus keeperstrainer Stefaan Vanroy sportief directeur KV Mechelen
Harmen Kuperus, keeperstrainer en Stefaan Vanroy, sportief directeur bij KV Mechelen (Bron: kvmechelen.be)

Harmen Kuperus en KV Mechelen hebben in onderling overleg het contract tussen de twee partijen verbroken. De Nederlandse keeperstrainer, die vorig seizoen in het zog van Dennis van Wijk kwam, legt in de Nederlandse pers uit waarom hij nét nu vertrekt. “Mentaal is het op een gegeven moment niet op te brengen”, verwijst Kuperus naar voortdurende aanvallen op KV Mechelen.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro cadeau!

Terugblik op het voorbije seizoen. Dennis van Wijk plukt Harmen Kuperus weg bij ex-club OH Leuven. Bij Malinwa maakte hij bijzonder mooie tijden mee met onder meer de winst in de Proximus League én de bekerwinst. Toch vertrekt hij bij geel en rood.

“Continu beschuldigingen”

De situatie is, volgens de bond, duidelijk. Het wil Malinwa terugsturen naar 1B met puntenaftrek en het wordt uitgesloten van beker- én Europees voetbal. Alles heeft te maken met het dossier van vermeende matchfixing, onderdeel van Operatie Propere Handen.

“Continu zijn we dit seizoen geconfronteerd met de beschuldigingen van witwassen, matchfixing en omkoping”, vertelt hij in Voetbal International. “Het voorstel is keihard. We hebben verdorie een plaats in de groepsfase van de Europa League afgedwongen door de finale te winnen. Dat zou dan zo door je neus worden geboord.”

“Bang dat UEFA gaat ingrijpen”

“Natuurlijk is de club in beroep gegaan, maar ik ben bang dat de UEFA wel eens in zou kunnen grijpen. Er gaan ook geruchten dat de UEFA de Belgische clubs collectief uitsluit in Europa”, klinkt het nog. “Alles heeft er stevig ingehakt bij iedereen. Steeds probeer je alles weg te houden bij de jongens, maar er is zoveel gebeurd.”

‘We wisten eigenlijk geen moment waar we aan toe waren. Iedere week was er ander nieuws en kwam er meer ellende bij. Je probeert de focus te houden. Maar als ik thuiskwam, dacht ik: wie houd ik nu eigenlijk voor de gek? Mentaal is het op een gegeven moment niet op te brengen. Je vecht tegen iets dat iedere keer weer terugkeert. Als je huis en haard verlaat, maar je weet continu niet waar je aan toe bent, is het dat dan allemaal waard. Voor mij niet meer.”

Stef Pauwels nieuwe keeperstrainer

Malinwa heeft echter al een opvolger klaar: Stef Pauwels. Hij was hoofd-doelmannentrainer bij de jeugd, maar zal van bij de aanvang van het komende seizoen de doelmannen van de eerste ploeg trainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in