KBVB wil degradatie voor KV Mechelen

0
ploegfoto KV Mechelen 2018-2019
KV Mechelen 2018-2019 (Bron: kvmechelen.be)

De onderzoekscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft het dossier rond mogelijke wedstrijdvervalsing tijdens de wedstrijd KV Mechelen – Waasland-Beveren afgesloten. De KBVB zou de degradatie van Malinwa naar 1B vorderen en 12 punten puntenaftrek. De Geschillencommissie moet nu een beslissing nemen.

“Het disciplinair onderzoek van de KBVB met betrekking tot eventuele wedstrijdvervalsing vorig seizoen bij de wedstrijden KAS Eupen – R. Excel Mouscron en YR KV Mechelen – KV RS Waasland-SK Beveren werd afgesloten”, meldt het communiqué van de voetbalbond zoals te lezen van bij HLN. Vreemd genoeg blijft het dossier rond die eerste wedstrijd tussen Eupen en Moeskroen (4-0) zonder gevolg.

“Wat betreft de wedstrijd YR KV Mechelen – KV RS Waasland-SK Beveren werden oproepingen om te verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal naar deze beide clubs verstuurd alsook naar dertien personen (voornamelijk clubleiders en agenten)”, gaat de uitleg van de KBVB verder.

Steemans, Timmermans, Somers en Vanroy

Bij de lijst van 13 personen die opgeroepen worden zien we ook de namen van Johan Timmermans (ex-voorzitter KV Mechelen), Stefaan Vanroy (bestuurder KV Mechelen), Olivier Somers (bestuurder KV Mechelen) en Thierry Steemans (ex-bestuurder KV Mechelen).

Uiterlijk 30 juni 2019

Op 30 april komt de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal samen om een kalender op te stellen waarop het dossier zal behandeld worden. Zij zullen uiteindelijk beslissen over de eigenlijke straffen voor de betrokken clubs en spelers.

Daarna kan er nog in beroep gegaan worden bij het Belgisch arbitragetribunaal voor de Sport (BAS). De KBVB streeft ernaar om uiterlijk op 30 juni 2019, inclusief beroep, een definitieve uitspraak te hebben.

Degradatie naar 1B

Volgens Het Laatste Nieuws eist de onderzoekscommissie van de voetbalbond de degradatie van zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren. Voor Malinwa zou dat willen zeggen dat de club in 1B blijft. Daar zou het wel beide periodes moeten starten met 6 minpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in