Geen Kaya in bekerfinale, maar wel belangrijk voor KV: “Ga de jongens tips geven”

0
Onur Kaya KV Mechelen reactie

Geen derde finale van de Beker van België voor Onur Kaya. De flankaanvaller kreeg tegen Union een gele kaart onder de neus geduwd en is geschorst voor de finale. Toch staat hij dagelijks op het trainingsveld. “Het is niet de bedoeling om me nu te laten gaan”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Onur Kaya kan met zijn ervaring mentaal belangrijk zijn voor de spelersgroep”, wist Wouter Vrancken te vertellen na de eerste trainingsdag in aanloop naar de bekerfinale. Woorden waarin de Mechelse kapitein zich wel in kan vinden.

“Nu wordt er in de groep nog niet veel gepraat over 1 mei, maar ik weet uit ervaring dat het in die laatste week in de kopjes zal beginnen spelen”, vertelt hij.

“Bekerfinale is bonus”

“Ik ga de jongens tips meegeven. Hen zeggen dat ze de rust moeten bewaren, al weet ik ook dat dat niet simpel is. Uiteindelijk krijg je een gezonde spanning, dat is onvermijdbaar. We mogen vooral niet vergeten dat die bekerfinale een bonus is voor ons, we hebben de titel al op zak. Zo een finale is een voetbalfeest, daar moet je van genieten en plezier aan beleven. Natuurlijk willen we winnen en ik denk ook dat we kans maken tegen Gent.”

“In finale alles mogelijk”

Al heeft AA Gent wél het voordeel dat het elke week Play Off I-speelt. “Dat is toch een groot verschil qua intensiteit. Ter vergelijking: vorig jaar won ik met Zulte Waregem Play Off II en moesten we spelen tegen Genk om een Europees ticket. Zij hebben ons gewoon doodgemaakt. Ze zaten op een hoger niveau, maar goed. We moeten zorgen dat we in vorm blijven en de focus behouden. We hebben een goeie en volwassen groep. Bovendien is in een finale alles mogelijk.”

En toch staat Kaya dagelijks op het trainingsveld. “Ik moet mijn conditie op peil houden, hé”, lachte hij. “Het is zeker niet de bedoeling om me nu te laten gaan”, besloot de Mechelse kapitein.

Kaya heeft een rondleiding in het stadion

Benieuwd hoe het thuisfront eruit ziet bij KV Mechelen? Onur Kaya geeft jullie een rondleiding! Onze papegaai was in ieder geval enthousiast! 😉 🤟KAA Gent fans, houd onze pagina in de gaten. Binnenkort is jullie favoriete stadion aan de beurt. 😋

Geplaatst door Croky op Dinsdag 9 april 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in