Jeugd stelt voorbeeld: ‘zo moet het, anciens’

0

De voorbereiding van KV Mechelen levert tot dusver enkele grijze haren op voor Wouter Vrancken. De trainer van Malinwa ziet zijn anciens zich niet volledig geven, terwijl de jeugd wél de kansen grijpt. En dat was gisteren in de Lubbeekse deelgemeente Linden wel héél duidelijk.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Nog steeds geen Nikola Storm, Laurent Lemoine, Joachim Van Damme, Gustav Engvall of Jules Van Cleemput in de ploeg. Allemaal waren ze wel aanwezig, maar speelden ze niet. Wél op het veld een ploeg die op de dag van de Supercup wel eens aan de aftrap kan staan, mét Michael Verrips.

Jong OHL scoort vlot

Doordat OH Leuven vrijdag al een wedstrijd speelde tegen KV Kortrijk (2-0-verlies), stonden er heel wat jonge snaken op het veld bij de Leuvenaars. En die wilden zich laten zien. Mertens knalde vanop zo’n twintig meter de bal héérlijk voorbij Verrips. “Dat kan ik ook”, dacht Rob Schoofs en hij deed het op het half uur: 1-1.

Malinwa leek het over te nemen, maar het tegendeel was waar. OH Leuven kwam in een kwartier tijd naar 3-1, vooral via stilstaande fases. Een vrije trap die werd binnen gekopt en even later ook een hoekschop die binnen ging. Zorgen voor Malinwa, ook al gaat het maar om een oefenwedstrijd. Het gemak waarmee tegendoelpunten werden weggegeven, doet wenkbrauwen fronsen.

Vrancken gooit youngsters in ploeg

Met Trova Boni in de plaats voor Arjan Swinkels en William Togui in de plaats voor Gaétan Bosiers wilde KV Mechelen in de tweede helft er net iets meer van maken. Al snel ging de verdediger uit Burkina Faso echter in de fout. Een strafschop was het gevolg, Verrips kon die niet tegenhouden en ging kwaad naar de kant. Vrancken gooide een hoop youngsters in de ploeg.

Aster Vranckx, Maxime De Bie, Alec Van Hoorenbeeck, Lars Coveliers, Arno Van Keilegom, … Allemaal hebben ze hun minuten al gemaakt in deze voorbereiding en nu kregen ze nog een half uur. “Honger hebben”, klonk het langs de lijn. En de jongelingen deden het ook prima. Op een hoekschop kopte Boni de bal tegen de touwen: 4-2 en weer hoop.

KV Mechelen keert terug

Het bleef wel opletten achteraan, want de youngsters van OH Leuven wisten ook dat het in de verdediging nog wat rammelde bij Malinwa. Valkenaers zag een bal tot twee keer toe gelukkig naast het doel verdwijnen. En wat later ging de turbo van Togui aan. Hij omspeelde de Leuvense doelman en legde vervolgens het leer tegen de touwen: 4-3.

Met nog tien minuten op de klok zat een gelijkspel er plots nog in en Malinwa probeerde er ook naartoe te werken. De amper zestienjarige Aster Vranckx kreeg de bal en legde die vervolgens heel koel in doel: 4-4. In de slotfase kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, maar de toeschouwers hebben genoten. En beide trainers hebben werkpunten gezien.

Stage in Garderen

Malinwa trekt maandag op stage richting Garderen waar het zal toewerken richting Supercup en competitiestart, die om de hoek wachten. Vrijdag oefent het daar achter gesloten deuren tegen RKC, daarna wachten nog Heerenveen (zaterdag) en Roda JC (18 juli).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in