Jeugd blijft in topreeks: “We leggen de lat nog hoger”

0
Voetbalveld training Photo by Jason Leung on Unsplash

Onze jeugd blijft verbazen. Ook volgend seizoen zullen onze jeugdploegen uitkomen in de topreeks. Dat is voor het vierde jaar op rij. “KV moet het toonbeeld worden van een professionele jeugdopleiding die garant staat om jonge Belgen kansen te geven in het profvoetbal in België”, vertelt Academy Director Dennis Henderickx.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Hervormingen in het jeugdvoetbal. Vanaf nu worden de kampioenschappen verdeeld in twee poules van twaalf teams. Malinwa mag zich, na een stevige algemene evaluatie, opmaken voor een reeks topaffiches in de jeugdafdelingen.

“Top acht van België”

“Vorig seizoen behaalden we 76%, dit jaar doen we een aantal procentjes beter”, vertelt Dennis Henderickx. “Met 79% behoren we zeker tot de top acht uit het Belgische voetbal.” Door deze indeling zullen ook onze beloften volgend seizoen op een hoger niveau spelen.

“We zijn hier trots op, maar ons werk is nog lang niet af. Voor volgend seizoen leggen we de lat weer iets hoger. Zo willen we onder meer onze infrastructuur verbeteren en de begeleiding en omkadering uitbreiden”, klinkt het nog. Op dit moment worden de kleedkamers op de jeugdacademie vernieuwd.

“Jonge Belgen kansen geven”

“KV moet het toonbeeld worden van een professionele jeugdopleiding die garant staat om jonge Belgen kansen te geven in het profvoetbal in België”, zo besloot Henderickx.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in