Wat met Mechelse huurlingen? Onze mening!

0
Huurlingen Hannes Smolders Mamadou Bagayoko Ahmed El Messaoudi Glenn Claes Dimitris Kolovos Abou Ouattara KV Mechelen
Hannes Smolders, Mamadou Bagayoko, Ahmed El Messaoudi , Glenn Claes, Dimitris Kolovos en Abou Ouattara (Bron: kvmechelen.be)

KV Mechelen probeerde haar kern bij elkaar te houden na de degradatie, maar toch kozen er jongens voor om tijdelijk andere oorden op te zoeken. Wij gingen bekijken wat die huurlingen dit seizoen gepresteerd hebben en geven meteen Stefaan Vanroy onze mening door!

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Volgens de website Transfermarkt heeft Malinwa het afgelopen seizoen zeven spelers ter beschikking gesteld van andere ploegen. Binnen een kleine anderhalve maand stopt hun uitleenbeurt. Wij gingen op zoek of ze nog een kans hebben Achter de Kazerne, of dat Stefaan Vanroy beter een andere oplossing zoekt voor deze spelers.

Hannes Smolders (Lierse Kempenzonen – eerste amateur, BEL)

– Contract tot 2020
Hannes Smolders maakte speelminuten en speelde eindelijk ‘echt mannenvoetbal’ bij Lierse Kempenzonen. De jonge verdediger was tot voor de winterstop kapitein bij de Mechelse beloften, die nipt de titel verloren.

Het lijkt ons niet onmogelijk dat de jongeman ook deze zomer wat speelminuten vergaard, maar de kans is klein dat hij effectief het duo German Mera en Arjan Swinkels uit balans gaat halen en zijn plaatsje gaat opeisen. Een nieuwe uitleenbeurt wenkt.

Mamadou Bagayoko (Red Star FC – Ligue 2, FRA)

– Contract tot 2021
In de documentaire van Play Sports, KVM: Missie Promotie, was te zien hoe Dennis van Wijk Mamadou Bagayoko tot de orde riep nadat hij de warming-up niet goed deed. “Je hebt te veel vertrouwen omdat ik je heb meegepakt van OH Leuven naar hier”, klinkt het onder andere.

Is het daarom dat Bagayoko zich liet vangen en geen kansen meer kon afdwingen? Door de komst van Thibault Peyre, die ook centrale verdediger is, lijkt de kans klein dat Bagayoko nog terugkeert naar KV Mechelen.

Miguel Cobos Copado (KFC Duffel, tweede amateur, BEL)

– Aflopend contract bij KV Mechelen (2019)
Een aflopend contract bij KV Mechelen en spelen in de tweede amateurklasse. We twijfelen er sterk aan dat we Miguel Cobos Copado ooit nog in het Mechelse shirt gaan zien. Nochtans zagen de trainers er vroeger wel perspectief in, maar uitleenbeurten aan Rupel Boom en KFC Duffel doen er geen goed aan.

Ondertussen is zo goed als zeker geweten waar Cobos Capado volgend seizoen zal spelen. De 22-jarige middenvelder stapt vermoedelijk transfervrij over naar KFC Duffel.

Ahmed El Messaoudi (Fortuna Sittard, Eredivisie, NED)

– Contract tot 2021
El Messaoudi was een sterkhouder op het middenveld toen we in de Jupiler Pro League speelden. Maar de middenvelder koos ervoor om een uitgaande transfer te maken om op het hoogste niveau actief te blijven.

Bij Fortuna Sittard had hij het afgelopen seizoen een basisplaats. El Messaoudi kwam regelmatig tot scoren en hielp zijn ploeg aan het behoud. De Nederlandse club wil hem graag nog een jaar huren, voor het geval het zwaard van Damochles over KV Mechelen zou vallen.

Glenn Claes (Lommel SK, Proximus League, BEL)

– Contract tot 2020
De middenvelder die ook op de flank uit de voeten kan, werd uitgeleend aan promovendus Lommel SK. Bij Malinwa zou hij namelijk waarschijnlijk niet aan genoeg speeltijd zou raken. Clément Tainmont, Onur Kaya, Nikola Storm, … dat was te veel van het goede.

Claes leek er in het begin ook niet door te komen bij de groen-witten, maar naarmate de competitie vorderde maakte hij wel minuten. “Of ik volgend seizoen terugkeer naar KV Mechelen? Niets valt uit te sluiten. Ik beleefde er mooie en minder mooie momenten”, liet hij eerder noteren. We vermoeden echter dat de kersverse papa zich graag in Lommel wil blijven tonen.

Dimitris Kolovos (Willem II, Eredivisie, NED – Omonia Nicosia, First Division, CYP)

– Contract tot 2020
Twee uitleenbeurten, dan weet je dat het niet goed zit. Bij Willem II lukte het niet voor de Griekse linksbuiten. Amper drie keer kwam hij bij de Nederlandse ploeg in de ploeg als invaller.

Dus koos Dimitris Kolovos halfweg voor meer speelgelegenheid bij het Cypriotische Omonia Nicosia. Dat lukte ook, met vier doelpunten en een assist tot gevolg. De Cyprioten bedongen ook een aankoopoptie. Het is de vraag of ze die gaan activeren, want de goeie Kolovos van in zijn eerste seizoen bij Malinwa, die zagen we dit seizoen toch amper.

Abou Ben Ouattara (Lille OSC, Ligue 1, FRA)

– Contract tot 2021
De beloftevolle flankaanvaller verkoos deze winter om uitgeleend te worden aan Lille. Al is het niet voor de A-ploeg van de Franse nummer twee dat hij sindsdien uitkomt. Voor Lille B, dat uitkomt in de Franse vierde klasse, kwam hij acht keer in actie en stond hij aan het einde van het seizoen in de basis.

Abou Ben Ouattara werd uitgeleend met een aankoopoptie. Het is onduidelijk of de Franse club die gaat lichten of niet. Voor Malinwa zou het niet slecht zijn, zeker als Tim Matthys stopt, dat Ouattara een kans krijgt in de A-kern van KV Mechelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in