Na de 0-0 op het Kiel: “Ze schieten zichzelf in de voet”

0
Patrick Goots analist
Bron: Sporza

KV Mechelen kwam op het Kiel niet verder dan een scoreloos gelijkspel. “Een riskante uitslag”, weet Patrick Goots, die tussen 2004 en 2006 twee seizoenen voor Malinwa voetbalde. Momenteel is de gewezen aanvaller analist voor Gazet Van Antwerpen.

De eerste promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen was best wel een aangename match, hoewel niemand dat vooraf echt verwacht had”, opende hij zijn column in de krant. “Malinwa begon sterk aan de wedstrijd, maar moeten daarna Michael Verrips op hun blote knieën bedanken. Het had toen al gedaan kunnen zijn.”

“Vreemde keuze van Vrancken”

Ondanks de rode kaart voor Jan Van den Bergh slaagde KV Mechelen er niet in om het numerieke overwicht om te zetten in doelpunten. “Ik dacht dat ze een versnelling hoger gingen schakelen om dat doelpunt te maken. Niet dus, Wouter Vrancken koos ervoor om behoudend te voetballen en zeker de nul te houden.”

“Voor mij is dat een vreemde keuze”, stelt Goots nog. “Meer zelfs: KV Mechelen schiet zichzelf daarmee in de voet. Na afloop waren ze tevreden, maar ik vind dat riskant. Eén doelpunt van Beerschot Wilrijk en dan wordt het leep voor KV want ze moeten winnen. De tegenstander heeft voldoende aan een gelijkspel met doelpunten. Dat was niet het geval geweest als KVM er voluit voor was gegaan.”

“55% kans voor KV Mechelen”

“Maar ik begrijp ook wel dat KV van zijn eigen sterkte thuis wil uitgaan. Hun organisatie staat er wel en defensief zijn ze ijzersterk”, gaat Goots verder.

“Alleen aanvallend wordt de vraag of Igor De Camargo gaat spelen. Als hun topschutter niet honderd procent is tegen zaterdag, heeft Malinwa vooraan een probleem. Mijn prognose voor zaterdag: ik blijf bij mijn 55% kans voor KV, maar het is slechts een klein voordeel”, besluit de analist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in