Goots: “KV moet nu niet panikeren”

0
Patrick Goots analist
Bron: Sporza

KV Mechelen verloor in eigen huis alweer dure punten in de strijd voor Play Off I. Nu ja, dure punten. Ook Patrick Goots vindt dat de nadruk wordt gelegd op de cruciaal verloren punten tegen onder andere Sint-Truiden en nu ook Zulte Waregem. “Ze gaan meedoen voor Play Off I.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“ik vind dat er te veel nadruk ligt op de zogenaamde cruciale punten die Malinwa verloren zou hebben tegen Zulte Waregem”, opende Goots zijn betoog in Gazet Van Antwerpen. ”KV heeft ook het recht om eens wat minder te presteren.”

“Je mag niet vergeten waar KV vandaan komt. Na een turbulent jaar stap zetten naar de Jupiler Pro League en dan zo presteren, het blijft knap. Bovendien speelt het al weken en zelfs maanden op de toppen van hun tenen én kunnen. Vaak met goed voetbal, maar ook met een enorme mentaliteit.”

“Als het dan eens even een beetje minder zou gaan, is dat geen drama. Het is zelfs logisch. KV Mechelen maakt ook na dit weekend volgens mij nog steeds evenveel kans om Play Off I te halen als Zulte Waregem, Charleroi en noem maar op. KV moet nu vooral niet panikeren”, klinkt het nog.

Teamgeest

“De komende weken moet het opnieuw tonen dat dit maar een accidentje is. Te beginnen vrijdag op de Bosuil tegen Antwerp, dat ook gemotiveerd zal zijn na de nederlaag in Mechelen. Maar ook daarna tegen KV Kortrijk en Club Brugge.”

”Vanuit hun sterkte: hun teamgeest. Met het mes tussen de tanden, als elf leeuwen, moeten ze nu rechtstaan. Want als ze doorgaan op het elan van de voorbije maanden, gaan ze die Play Off I gewoon spelen, ook al verliezen ze onderweg nog eens hier of daar”, besloot de voormalige spits.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in