Geschillencommissie houdt voet bij stuk: Thoelen mist Cercle

0

Géén Yannick Thoelen in doel tegen Cercle Brugge komend weekend. De doelman blijft geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht (0-0). KV Mechelen ging in beroep tegen het voorstel van het bondsparket, maar komt van een kale reis terug thuis. Een nieuwe kans voor Sofiane Bouzian wenkt.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Vlak voor de rust verstuurde Jeremy Doku Francis Amuzu op weg naar doel. De middenvelder van Anderlecht kwam oog in oog met Yannick Thoelen, die buiten de zestien was gekomen. In een poging om de bal te spelen, tikt de doelman de jongeling aan. Van scheidsrechter Lawrence Visser moest hij gaan douchen.

De overtreding van Yannick Thoelen op Francis Amuzu die hem een rode kaart opleverde (Bron: Play Sports)

Bouzian in doel tegen Cercle Brugge?

Het bondsparket vorderde één wedstrijd schorsing en een boete van 1000 euro, een ‘normale’ sanctie voor dergelijke vergrijpen. Maar de club ging in beroep tegen dat voorstel en moest voor de Geschillencommissie komen dinsdagmiddag. Daar kwam het een oude bekende tegen: Kris Wagner.

Die hield, samen met de Geschillencommissie, voet bij stuk waardoor Yannick Thoelen de wedstrijd tegen Cercle Brugge wel degelijk mist. Daarbovenop blijft de boete van duizend euro staan. Wellicht kiest Wouter Vrancken komende zaterdag voor Sofiane Bouzian in doel. Dat deed hij trouwens afgelopen vrijdag ook een helft en toen hield hij mee de nul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in