Gelijkspel in veldslag tegen Beerschot-Wilrijk

0
Storm dribbelt Vanzeir
Bron: kvmechelen.be

Op vrijdagavond stond KV Mechelen oog in oog met de leider in de tweede periode: Beerschot-Wilrijk. Vorige keer werd het in het AFAS stadion maar liefst 3-0. De winnaar van dit duel zou aan de leiding komen te staan in de tweede periode. Beide kampen streden dus letterlijk voor de zege, maar het werd 1-1.

Swinkels in de fout

Het kwam erop aan om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Beide teams gaven elkaar geen meter ruimte, wat uitmondde in enkele pittige duels. KV Mechelen bracht aanvallend voetbal, maar creëerde geen echte kansen. Beerschot-Wilrijk daarentegen was gevaarlijker: in de tiende minuut speelde de sterke Noubissi Vancamp helemaal vrij in de zestien. Vancamp kon van dichtbij zijn kans gaan, maar doelman Verrips ging goed plat op het schot. Iets eerder duwde onze doelman ook nog een hard schot van Noubissi tegen de lat.

Na 25 minuten was het dan toch raak voor Beerschot-Wilrijk. Swinkels had moeilijkheden met de bal, Beerschotspits Noubissi onderschepte en legde af voor Van Camp. In eerste instantie redde Verrips, maar Noubissi was goed gevolgd en zette de 0-1 op het bord. De Kielse Ratten hadden de grootste kansen in de eerste helft en verzilveren die dan ook.

 

Voor de rust waren Matthys en De Camargo er nog dichtbij met een kopbalkans. De grootste mogelijkheid was er voor Storm. Na een misverstand tussen Prychynenko en Bourdin ging Nikola Storm alleen af op Vanhamel, maar de flankaanvaller tikte de bal te ver van zijn voet. Kans verkeken.

Rollen omgedraaid

De tweede helft begon meteen positief voor Malinwa. De net ingekomen Engvall dwong de gelijkmaker af na een mooie dribbel en een schot, De Camargo devieerde de bal in doel. Jammer genoeg werd het doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later viel de goal toch. Nikola Storm mikte de bal vanop afstand naar de korte hoek: 1-1.

 

Wat we in de eerste helft zagen, gebeurde in de tweede helft andersom: de grote kansen waren voor KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk vond steeds moeilijker de weg naar voren. In de 56ste minuut was er ophef aan het doel van Beerschotdoelman Vanhamel. De keeper redde de vrije trap van Kaya en ook de rebound die daar op volgde van Van Damme. Volgens de Mechelenspelers was die bal over de lijn, maar de lijnrechter besliste daar anders over. “Het zullen waarschijnlijk wel de beelden zijn die liegen. Je kon nochtans duidelijk zien dat de bal – in de lucht – over de lijn was”, aldus trainer Wouter Vrancken.

Stormloop Mechelen, counters Beerschot

Met nog een half uur te spelen loste KV Mechelen de greep lichtjes. Beerschot-Wilrijk kreeg nu wat ademruimte. Duels werden nog steeds hevig uitgevochten en de slordigheden slopen meer in het spel. Dan geraakte bij Beerschot-Wilrijk middenvelder Joren Dom geblesseerd. Trainer Vreven gebruikte al zijn wissels en dus moest Dom voorin postvatten. Beerschot speelde dus zonder aanval en moest de stormloop van KV Mechelen ondergaan. Malinwa, dat op zoek was naar de winning goal, verloor toch even Vanzeir uit het oog. Beerschot kan counteren, maar Vanzeir had ruzie met de bal.

De laatste kansen waren voor de Kakkers. Van Damme en Mera kopten allebei hard, maar mikten op Vanhamel. Na 95 minuten maakte scheidsrechter Wesley Alen een einde aan deze felbevochten wedstrijd. KV Mechelen bleef dus weer steken op een gelijkspel. De wedstrijd kleurde geel-rood, maar dat had eerder met de kaarten te maken. Scheids Alen moest maar liefst elf keer het gele karton boven halen en gaf ook nog eens tweemaal rood. Dat toont nog maar eens aan dat er serieus wat op het spel stond. Malinwa haalt zo uit deze topper slechts een punt en de kloof van twee punten met Beerschot-Wilrijk blijft uiteraard even klein.


OPSTELLINGEN:

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Bijker, Van Damme, Schoofs, Kaya, Storm, Matthys (’46 Engvall), De Camargo (’76 Cornet)

KFCO Beerschot-Wilrijk: Vanhamel, Bourdin (’65 Messoudi), Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, Dom, Van Hyfte (’70 Demets), Vancamp (’78 Hoffer), Tissoudali, Vanzeir, Noubissi

GELE KAARTEN: Vanzeir (’26), Dom (’46), Schoofs (’51), Kaya (’51), Vancamp (’55), Lemoine (’56), Tissoudali (’66), Messoudi (’74), De Jonghe (’81)

RODE KAARTEN: Lemoine (’56), Tissoudali (‘90+5)

SCHEIDSRECHTER: Wesley Alen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in