Ook Dylan Dassy (16) tekent profcontract

0
Dylan Dassy KV Mechelen contract
Dylan Dassy (Bron: kvmechelen.be)

De zestienjarige jeugdinternational Dylan Dassy tekende een profcontract. Momenteel voetbalt hij nog met de U16 op de jeugdacademie van de Malinwa, maar om de grote ploegen voor te zijn, tekende hij nu een allereerste profcontract.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Dylan Dassy is linksvoetig en speelt voornamelijk als linksachter. De Mechelaar voetbalt al sinds het prille begin bij Malinwa en maakt ook deel uit van de nationale U16-selectie. Hij tekende een contract tot 2021 met optie op een bijkomend seizoen.

Dassy, Robberechts, Servranckx, Coveliers, Van Keilegom, …

Dylan Dassy volgt zo het voorbeeld van andere jeugdspelers als Milan Robberechts en Quinten Servranckx, die ook als zestienjarige een eerste profcontract ondertekende. De contracten van Lars Coveliers en Arno Van Keilegom kunnen ook zo bekeken worden, al speelden die al bij de beloften dit seizoen.

De club wil zo de eigen talenten in Mechelen houden. “We willen hen verder laten ontwikkelen om op termijn door te stoten tot onze A-kern”, vertelt Dennis Henderickx, Academy en Assistent Director of Sports bij Malinwa.

Yellow Red Young Army

“De bedoeling is dat deze spelers binnen ons high potential project ‘Yellow Red Young Army’ extra begeleiding op technisch, tactisch, medisch en mentaal vlak krijgen. We willen met hen werken zoals we met het eerste elftal werken. Zo zal de overstap van jeugd naar A-kern kleiner worden.”

View this post on Instagram

Happy to sign my professional contract @kvmechelen 🦁💊

A post shared by DylanDassy (@dassydylan18012003) on

Ook Dylan Dassy liet zich op Instagram al uit over zijn nieuw contract bij KV Mechelen. “Happy to sign my professional contract“, klonk het in zijn post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in