Met 18 in 1A? “Hebben daar geen uitgesproken mening over”

0
Dieter Penninckx KV Mechelen
Dieter Penninckx

Wie speelt er in 1A? Dat is de vraag die heel België zich bezig houdt. Een typisch Belgisch compromis zou zijn dat het format wordt aangepast voor één seizoen: achttien ploegen in de Jupiler Pro League en twee stijgers uit eerste amateur richting Proximus League.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro cadeau!

Gazet Van Antwerpen ging met die vraag rond bij verschillende clubs en dus ook bij KV Mechelen, dat een van de hoofdrollen heeft in deze soap. “Op dit moment hebben we daar geen uitgesproken mening over”, vertelt Dieter Penninckx, hoofdaandeelhouder van de club.

“We gaan ervan uit dat we volgend seizoen in de Jupiler Pro League aantreden, in welk competitieformat en met hoeveel ploegen dan ook”, klinkt het nog in de krant. Maar wanneer we dat gaan weten, is een ander verhaal. Om goed te zijn, zou alles voor 30 juni opgelost moeten zijn, maar wij vrezen voor die termijn.

Europees ticket

Ook het Europese ticket van KV Mechelen is erg in trek. Mocht Malinwa gesanctioneerd worden, gaat het naar de derde in Play Off I. Het ticketje wordt dan opgewaardeerd, want die ploeg zou normaal voorrondes moeten overleven. Antwerp is daar alvast niet mee bezig. “We willen gewoon op eigen houtje dat Europese ticket in de wacht slepen. Wat daarna gebeurt, zien we dan wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in