Analist De Coninck: “Alles ligt nog open”

0
Wim De Coninck analist stadion

KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk hebben doelpunten nodig zaterdag als ze willen promoveren. Beide clubs hielden op het Kiel elkaar in evenwicht en kwamen niet tot scoren. “Malinwa heeft te weinig gedurfd”, klinkt analist Wim De Coninck bij Vista, de webpodcast van Proximus en Het Laatste Nieuws.

“0-0 is een logisch resultaat”, wist hij te vertellen. “Er had gescoord kunnen worden langs beide kanten, maar het was een slecht veld. Het tempo was goed, op het niveau van de Jupiler Pro League. Dat er geen doelpunten zijn gevallen, houdt het voor iedereen open wat de titel betreft.”

Sleutelmoment in de partij was de rode kaart voor Jan Van den Bergh op het uur, iets waar KV Mechelen niet van profiteerde. “Ze hebben het al drie keer laten liggen. Eerst de 0-5-nederlaag tegen Union, een week later tegen Lommel en nu ook een beetje. Ze hebben te weinig gedurfd. Dat zou hen zuur kunnen opbrengen.”

“Cornet viel tegen”

Maar Malinwa moet het doen zonder Igor De Camargo. “Dat is een aderlating”, weet De Coninck nog. “Op de manier van voetballen met de flankvoorzetten blijft hij de beste, maar die ballen moeten komen. Vrancken verving hem niet door William Togui, maar door Mathieu Cornet en die viel tegen. Wat dat betreft is het een pak minder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in