Cobbaut keerde bijna terug: “Het had te snel geweest”

0
Elias Cobbaut KV Mechelen interview

Elias Cobbaut verruilde KV Mechelen afgelopen zomer voor RSC Anderlecht, maar toen Malinwa in de winterstop verdedigende versterking nodig had, kwam de voormalige jeugdspeler weer even ter sprake. “Ik ben dat pas te weten gekomen na de wintermercato”, vertelde Cobbaut in Gazet Van Antwerpen.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Het vertrek van Edin Cocalic en het uitvallen van Jules Van Cleemput in combinatie met de schorsing van Laurent Lemoine in de bekerfinale noopten Malinwa ertoe om op de laatste transferdag Thibaut Peyre weg te plukken bij Union.

Maar het had evengoed Elias Cobbaut kunnen zijn. “Ik weet dat KV in de winter heeft gepolst bij Anderlecht. Dat ben ik nadien te weten gekomen.”

“Focus op Anderlecht”

“Of ik een terugkeer had overwogen? Mijn focus lag toen vooral op nieuwe kansen afdwingen bij Anderlecht. Ik was goed aan het seizoen begonnen en had pech met die blessure. Een terugkeer na een half seizoen was te snel geweest. Ik ben niet het type dat snel opgeeft als het minder loopt.”

En de linksachter knokte zich terug in de ploeg. Afgelopen weekend stond hij in de ploeg toen Anderlecht won van Standard en hoopt op een nieuwe kans tegen Antwerp. “Ik besef heel goed dat ik nu ga moeten bevestigen”, besloot Cobbaut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in