Cobbaut beleefde bekerfinale op de Heizel: “Gun Malinwa de beker”

0
Elias Cobbaut RSC Anderlecht voorstelling

Elias Cobbaut verruilde KV Mechelen afgelopen zomer voor RSC Anderlecht. Al zat hij wél op de eerste rij om te zien hoe Malinwa op 1 mei geschiedenis schreef door de Beker te winnen. “Of ik de winning goal mee gevierd heb? Ik heb wel een vuistje in de lucht gestoken”, lachte de linksachter in Gazet Van Antwerpen.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

De 22-jarige verdediger vindt het zelfs logisch dat zijn ex-ploeg nog in zijn hart zit. “Het is de club van mijn stad en waar ik bijna mijn leven voor heb gevoetbald, waar ik nog altijd veel vrienden heb én het is een echte volksclub. En ik ben zelf ook een volksmens.”

“Als ik naar het voetbal ga, dan wil ik tussen de gewone supporters zitten. Een babbeltje doen met de mensen, een beetje zeveren met de vrienden … Ik wil dat de mensen mij als een ‘normale’ gast zien”, zegt Cobbaut.

“Gun Mechelen die beker”

Elias Cobbaut was dan ook een getuige van de geschiedenis die de groep schreef. “Met enkele vrienden stond ik een paar rijen onder de harde kern”, klonk het nog. “Of ik de winning goal mee gevierd heb? Ja, ik heb wel een vuistje in de lucht gestoken. Daar is niets mis mee, denk ik. Als ex-speler en als geboren Mechelaar gun ik hen die beker.”

“Onrechtvaardig om hele club te straffen”

Maar het toeval wil dat Operatie Propere Handen zijn huidige team kan ‘helpen’. “Enerzijds wil ik natuurlijk graag Europa in Met Anderlecht, anderzijds zou ik het onrechtvaardig vinden als een hele club gestraft wordt voor mogelijk gesjoemel van een paar individuen. Als er iets gebeurd is, dan moeten zij die verantwoordelijk zijn gestraft worden. Laat de spelers en de supporters er niet voor opdraaien. Zij hebben er niets mee te maken. Ik hoop dat ze krijgen wat ze op basis van dit seizoen verdienen”, besloot de linksachter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in