Clubicoon Den Boer: “Dit doet pijn”

0
Piet den Boer KV Mechelen voorzitter
Bron: vrt

Piet den Boer wordt druk gesolliciteerd als nieuwe voorzitter van KV Mechelen. Zijn club, die hij in 1988 de Europacup II schonk met zijn winnende treffer tegen Ajax, zit in vieze papieren. “Zaterdag hebben we een klap met de hamer gekregen, laat ons hopen dat naar het BAS gaan niet hopeloos is”, klinkt hij bij Radio 1.

De uitspraak is hard aangekomen, ook bij Piet den Boer. “Er hing al even een donderwolk boven de club en die wolk is nu losgebarsten”, filosofeerde de Nederlander. “Nu het duidelijk is wat de Geschillencommissie eist, zijn we weer een stap dichter in een situatie die hopelijk snel uitgeklaard wordt.”

BAS

Verwacht wordt dat de club naar het BAS gaat stappen. “Dat is een procedure die van tevoren al een beetje voorgeschreven was. Vandaag hebben we een klap met de hamer gekregen, maar laten we hopen dat naar het BAS gaan niet hopeloos is”, klinkt het nog. Door de serieuze puntenaftrek lijkt een nieuw kampioenenfeestje lastig. “Dit is een heel grote streep door de rekening. Het doet pijn aan het hart, want KV blijft een mooie club met fantastische supporters.”

Ondanks de heisa had Den Boer niet verwacht dat de straf zo zwaar zou zijn. “Ik had geen rekening gehouden met dit scenario. Ik had het gevoel dat alles nog bewezen moest worden, mensen zijn nog altijd onschuldig tot er bewijs gevonden wordt. Een volgende stap is nu om te zien hoe ver die bewijzen reiken”, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in