Brys over de promotiefinale: “Verdienen allebei een plekje in 1A”

0
Marc Brys trainer

Marc Brys was vorig seizoen nog trainer van KFCO Beerschot-Wilrijk en ook KV Mechelen lonkte naar hem. Maar zijn ploeg in de steek laten deed hij niet. De Antwerpenaar stond echter tussen 2010 en 2012 ook aan het roer bij KV en heeft dus ook een band met de club. Hij zat op de eerste rij toen Operatie Propere Handen losbarstte: “Olivier Somers en Dieter Penninckx verdienden de bagger niet die ze naar hun hoofd geslingerd kregen”, aldus de STVV-trainer in Gazet Van Antwerpen.

In oktober polste Malinwa Marc Brys voor een terugkeer. “Ik had een heel goed gevoel bij de gesprekken met Somers en Penninckx. Ik had meteen door dat het twee heel verstandige mannen waren. Ze ontvingen mij met veel interesse en deden mij een heel concreet en aantrekkelijk voorstel. Maar mij job bij Beerschot Wilrijk was nog niet afgerond en dat heb ik hen ook gezegd”, klinkt het.

Operatie Propere Handen

In juni koos de Antwerpenaar dan voor een avontuur bij Sint-Truiden. Van daar zag hij Operatie Propere Handen losbarsten. “Ik ben wel geschrokken van de impact van dat omkoopschandaal”, vertelt hij nog. “Ik wist dat
Dejan Veljkovic veel macht had binnen die club, maar ik had het gevoel dat Penninckx en Somers daar juist komaf mee wilden maken. Zij wilden die man zo min mogelijk betrekken in hun beslissingen.”

Olivier Somers verbleef zelfs enkele weken in de cel. “Ik was dan ook aangeslagen. Somers is een supporter in hart en nieren en heeft op een gegeven moment met de allerbeste intenties een bestuursfunctie opgenomen. Hetzelfde geldt voor Dieter Penninckx. Die kerels verdienden de bagger niet die ze naar hun hoofd geslingerd kregen.”

“Op menselijk vlak moet het een helse periode geweest zijn voor dat clubbestuur. En ook de supporters van KV Mechelen verdienen deze miserie niet. (denkt na) Let wel: als daar op het einde van vorig seizoen iets onethisch is gebeurd, moet er opgetreden worden.”

“Druk is bij beide ploegen groot”

Zaterdag staan zowel Beerschot Wilrijk als KV Mechelen opnieuw tegenover elkaar. Wie het haalt? “De druk is bij beide clubs even groot”, weet Brys. “Mechelen heeft de sterkste ploeg, maar Beerschot heeft enkele spelers in de kern die vorig seizoen al een finale hebben gespeeld. Die ervaring kan doorslaggevend zijn. Ik ga me niet aan een pronostiek wagen. Voetbal blijft heel onvoorstelbaar, beiden verdienen een plekje in 1A”, besloot Brys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in