Blessure Van Cleemput bezorgt KV Mechelen en Vrancken puzzelwerk

0
Jules Van Cleemput KV Mechelen

KV Mechelen moet het tegen Westerlo doen zonder Jules Van Cleemput. De rechtsachter sukkelt met een bilblessure en moet forfait geven voor de wedstrijd van zaterdagavond.

Een van de revelaties dit seizoen bij KV Mechelen is Jules Van Cleemput. De pas 21 jaar geworden rechtsback veroverde onder Wouter Vrancken een basisplaats en bevestigt week na week dat hij die waard is.

Vervelende blessure voor Van Cleemput

In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Lokeren in de achtste finale van de Croky Cup ontbrak de jonge Belg echter. Buikgriep was toen de reden, maar er blijkt meer aan de hand.

Onderzoek in de scanner wees gisteren uit dat Van Cleemput een bilblessure heeft. De blessure is een gevolg van de competitiewedstrijd tegen Roeselare van twee weken geleden.

Puzzelwerk voor Vrancken

De blessure van de rechtsachter komt heel ongelegen voor trainer Wouter Vrancken. Toen die vorige maand Van Cleemput moest missen, was Laurent Lemoine namelijk zijn vervanger.

Die optie is er nu echter niet want in de discussie rond de afgekeurde goal van Malinwa tegen KFCO Beerschot Wilrijk kreeg Lemoine als bankzitter een rode kaart. Hij is komende zaterdag dus geschorst tegen Westerlo.

Bagayoko als vervanger?

De meest logische vervanger lijkt Mamadou Bagayoko. De ervaren Ivoriaan depanneerde dit seizoen al enkele keren zowel als links- en rechtsachter.

Ook Maxime De Bie, Alexander Corryn en Franck Berrier zijn nog altijd geblesseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in