Ex-spelers geloven in Malinwa: “Als de ploeg met de rug tegen de muur staat …”

0
Maxime Biset Wouter Biebauw KV Mechelen
Maxime Biset en Wouter Biebauw

Geen rechtstreekse promotie voor KV Mechelen na het gelijkspel tegen Lommel SK zondag. Na de 0-5-nederlaag tegen Union een tweede opdoffer voor Malinwa, maar ex-spelers Wouter Biebauw en Maxime Biset geloven in hun voormalige ploeg. “Het wordt superspannend”, beseffen ze.

Voorspel de promotie van KV Mechelen en win!

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot €200 bonus

Beide spelers vertrokken in 2015, maar zowel Biebauw als Biset hebben de club nog hoog zitten. De verdediger van Westerlo promoveerde in 2007 zelfs met KV Mechelen. “Dat is een moment dat ik nog altijd koester”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik zie de beleving van toen weer terugkeren. Het afgelopen jaar heb ik de identiteit van KVM weer gezien.”

“Dat is kicken …”

“Als de ploeg met de rug tegen de muur staat, schreeuwen de supporters hen vooruit. No matter what. Als je ziet hoeveel volk er was in Lommel … Dat is kicken. Oké, ze hadden het moeten afmaken, maar over een dipje mogen we niet spreken. Als groep zijn ze volwassen genoeg om hiermee om te gaan.”

“Mechelen heeft sterkere kern dan Beerschot Wilrijk”

Ook Wouter Biebauw, doelman van Roeselare, is die mening toegedaan. “Het wordt een superspannende strijd. Mechelen heeft de mentale weerbaarheid om terug te vechten. Er zitten veel jongens in de groep die genoeg ervaring hebben, ook al hebben ze een mentale klap gekregen.”

“Maar dat komen ze wel te boven. KV Mechelen zal zaterdag de puntjes op de i zetten. Ik denk nog altijd dat ze een iets sterkere spelerskern hebben dan Beerschot Wilrijk. En of ik intense promotieduels verwacht. De ploeg die het hoofd koel kan houden, zal het halen. En uiteraard hoop ik op Mechelen”, knipoogt Biebauw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in