Bijker blijft KV trouw: “Ik zit niet te wachten op een verhuizing”

0
Lukas Bijker KV Mechelen veld

Lucas Bijker versierde in de zomer van vorig jaar een transfer naar KV Mechelen. Daarmee won hij de Proximus League én de Beker van België, maar wellicht mag het de bijhorende ‘cadeau’s’ aan de prijzen niet in ontvangst nemen. Aan vertrekken denkt hij echter niet. “Als het moet, speel ik met alle plezier op het tweede niveau. Dan is het niet anders”, zegt Bijker in de Nederlandse pers.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

KV Mechelen werd gestraft in de matchfixing-zaak rond de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 waarin het lot van de club werd beslist met een degradatie. De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelde dat Malinwa in de Proximus League moest blijven en ook wordt uitgesloten van Europees en bekervoetbal.

Beroep

“Het lullige is dat ik en veel anderen nog helemaal niet bij Mechelen speelden in de periode waarover deze zaak gaat”, vertelt Bijker. “De club gaat nog in beroep. Voor 30 juni moet alles definitief duidelijk zijn, op die dag wordt het schema bekend gemaakt. Een maand later is de eerste speelronde”, klinkt het nog.

Mocht KV Mechelen niet kunnen ontsnappen aan de straf, dan hoeft Bijker ook niet weg. “Rust voor mijn familie is nu het belangrijkste”, zegt hij. “Het gezin staat op de eerste plaats. Ik zit niet te wachten op een nieuwe verhuis. Ik ben bovendien geen negentien of twintig meer, ik hoef niet per se mooie stappen te maken in mijn carrière. Als je jong bent, snap ik dat je niet zit te wachten op dit gedoe.”

“KV Mechelen hoort thuis in 1A”

“Ik ben er natuurlijk ook niet blij mee en vind ook echt dat deze supermooie club thuishoort in de hoogte klasse. Maar als het moet, speel ik met alle plezier op het tweede niveau. Dan is het niet anders.” Of een transfer volledig is uitgesloten? “Als zich een mooie kans voordoet, valt er altijd te praten. Maar dat heeft met de situatie van de club niets te maken. Plezier staat voorop en ik heb het hier naar mijn zin”, besloot Bijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in