Beloften blijven winnen, maar maken het zichzelf moeilijk

0
© Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Halfweg de tweede helft stonden de 3-0-cijfers te flikkeren op het scorebord, maar het werd nog ongemeen spannend op de jeugdvelden van KV Mechelen tegen Westerlo. Het werd uiteindelijk 3-2.

Heerlijk zondagsschot op maandagavond

Puzzelen voor Steve Van Tongelen want de Mechelse beloftencoach had immers maar één verdediger ter beschikking. Zo stond onder meer Mo Zeroual op een, voor hem, ongewone plaats als linksachter. Trova Boni stond centraal achterin.

In een gelijkopgaande eerste helft duurde het tot minuut twintig vooraleer het eerste gevaar te noteren. Een passje achteruit tot bij Mo Zeroual en de linksachter knalde in de winkelhaak. Je kan alleen maar hopen op zoveel moois op een donkere maandagavond.

Vlak voor de rust zou de dubbele voorsprong op het bord staan. Plots was Ouatarra weg en hij liet de Westelse doelman kansloos: 2-0. Wanneer aan beide kanten dan ook nog het doelhout werd geraakt, gingen we rusten met een dubbele voorsprong voor de thuisploeg.

Dan toch weer spanning

Ook na de pauze bleef de wedstrijd boeien. Maesen probeerde het met een halve omhaal naast en halfweg de tweede helft was het dan toch raak. Op een hoekschop vloog de 3-0 tegen de touwen. Op weg naar een vlotte zege, leek het.

Achterin waren ze niet op elkaar ingespeeld en op een hoekschop was het prijs voor de bezoekers. Yannis Henderix trapte, na een kopbal van Kel Ofori Aidu, de afvallende bal hard voorbij de doelman binnen. Dan toch weer spanning in de wedstrijd. 

Met nog tien minuten op de klok weigerde de scheids een fout te fluiten na nochtans een duidelijke overtreding op Ouatarra, maar aan de overkant ging de bal op de stip. Cédric Vangeel zette de elfmeter om. Westerlo probeerde nog voor een gelijkmaker te zorgen, maar slaagde daar niet meer in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in