Beloften bekeren verder na zuinige zege tegen Dender

0
KV Mechelen beloften logo
kvmechelenjeugd.be

In tegenstelling tot de eerste ploeg doen de andere ploegen van KV Mechelen wél mee met de Beker van België. De beloften voetbalden maandag tegen Dender en bekeren verder na een kleine zege. Een mooie opsteker voor Steve Van Tongelen en zijn manschappen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Na de droge 3-0-nederlaag tegen AA Gent mag de competitiestart van KV Mechelen U21, vorig seizoen op een zucht van de titel in de Proximus League, gezien worden. Zeker na wedstrijden tegen Racing Genk, Anderlecht én de Buffalo’s. Een bekerwedstrijd tegen Dender zou geen probleem mogen opleveren.

Dominant KV Mechelen

Malinwa begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en dominant voetbal. Dender kwam nauwelijks aan voetballen toe door de hoge druk die de spelers uitvoerden. Ondanks het veelvuldige balverlies, momenten met tachtig procent zouden niet verrassend zijn, was het gevaar beperkt. Een aantal keren moest de Dender-goalie zich strekken.

Halfweg de eerste helft opende Malinwa de score, een schot dat afweek op een verdediger van Dender. Rust kreeg de thuisploeg niet, de bezoekers bleven hoog druk zetten. Evenwel kansen waren er niet. Daardoor bleef de 0-1-ruststand op het bord staan bij de pauze.

Malinwa houdt stand

Dender begon beter aan de tweede helft. Een iets meer controlerend KV Mechelen bleef voetballen, maar met een paar sterke interventies op het middenveld bij Dender kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd én werd er zelfs gevaar gecreëerd. Het ontbrak echter aan overtuiging.

De bezoekers hielden wel even de adem in toen een pijlsnelle aanvaller de bal uit de voeten van onze goalie ging halen bij een terugspeelbal. Gelukkig zou het niets opleveren voor de thuisploeg. En dus bleef de nederlaag tegen AA Gent beperkt tot één wedstrijd. Volgende week hebben de beloften rust, op 23 september mogen ze thuis aan de bak tegen Sint Truiden.

In de volgende ronde van de Beker van België U21 zal Malinwa het opnemen tegen Waasland-Beveren. Zij wonnen met 0-3 van KV Kortrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in