Antwerp springt beter om met kansen en wint

0
AntKVM
Bron: Twitter KV Mechelen

Na vijf opeenvolgende uitoverwinningen is Malinwa ook buitenshuis weer verslagen. Op het veld van Antwerp ging het met het kleinste verschil onderuit. Geel-rood was niet bij machte om iets aan de achterstand te doen. Kevin Mirallas, net hij, zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Yannick Thoelen stopte wel nog een strafschop.

Wouter Vrancken gunde Nikola Storm de nodige rust nadat hij afgelopen week vader werd van kleine Arthur. Zo kreeg Clement Tainmont opnieuw zijn kans van aan de aftrap. Verder kregen dezelfde jongens als vorige week de kans om hun non-prestatie tegen Zulte Waregem uit te wissen. En in een uitwedstrijd kan Malinwa altijd iets meer dan in thuiswedstrijden, gezien de huidige reputatie.

De eerste helft was van zwakke makelij van Malinwa-kant. Het blok stond goed en daarmee was zowat alles gezegd. Yannick Thoelen moest zich enkele keren tonen nadat Antwerp er redelijk makkelijk door kwam. Dieumerci Mbokani, Wesley Hoedt en Faris Haroun geraakten echter niet voorbij de Limburger.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam KV Mechelen iets meer in de partij, maar nu ook weer niet om te zeggen dat het het evenwicht kon herstellen. Antwerp was gedurende de hele eerste helft de betere ploeg, terwijl Malinwa Sinan Bolat nauwelijks tot niet onder druk kon zetten met een schot op doel. Het mocht niet zijn.

De tijd verstreek, de rust was in zicht. Tijd voor wat suspense. Thibaut Peyre beging handspel, maar nadat de scheidsrechter eerst duidelijk aangaf dat er niets aan de hand was, greep de VAR in. De scheids ging naar het schermpje kijken en gaf dan toch toe: strafschop. Dieumerci Mbokani ging achter de bal staan, maar geraakte niet voorbij Yannick Thoelen.

Wouter Vrancken greep niet in bij de pauze, waarna hetzelfde spelbeeld uit de eerste helft werd tentoongespreid. Een typische 0-0-wedstrijd drong zich op, de supporters op Black Friday én Rodeneuzendag letterlijk in de kou gelaten. Op het uur vond de Mechelse coach het dan toch tijd om te wisselen.

Hij bracht Geoffry Hairemans in de plaats van een heel bleke Clement Tainmont en tevens ook William Togui in de plek van Dante Vanzeir. Het leverde ook meteen wat op, de bezoekers kregen iets meer de bal en de topschutter van Malinwa zorgde voor constante dreiging en beweging in de hoeken, net iets meer dan de huurling van Racing Genk.

De eerste actie van Togui ging echter in het zijnet, maar het was meer dan wat we in de eerste helft zagen van de bezoekers. En net in een moment dat Malinwa het betere van het spel had, ging het mis achterin. Kevin Mirallas kreeg net iets te veel tijd en ruimte om de bal goed mee te pakken liet Thoelen kansloos: 1-0.

Malinwa reageerde nauwelijks, maar in het slotoffensief kwam Rob Schoofs tot twee keer toe heel dicht bij een doelpunt. Eerst ontdeed hij zich van zijn verdediger en trapte hij recht op Sinan Bolat, wat later vond hij de Turkse goalie opnieuw op zijn weg. Scoren zat er niet in, de punten bleven in Antwerpen.

KV Mechelen deed een uiterst slechte zaak in de strijd voor Play Off I. Geel-rood ziet in het klassement Antwerp weer wat uitlopen en bovendien kunnen Zulte Waregem en Racing Genk morgen dichterbij komen, maar dan moeten zij winnen. De andere Play Off I-ploegen kunnen zo ook weer afstand nemen van Malinwa. En zo dreigt de goeie heenronde van Kavé snel vergeten te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in