Alles wat je moet weten van de Supercup

0

Racing Genk en KV Mechelen openen de Belgische voetbalcompetitie traditioneel met de Supercup, een wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Maar er zijn heel wat vragen omtrent de wedstrijd an sich. En op die vragen proberen we hier een antwoord op te geven.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Wat is de Supercup?

De Supercup is een beker die wordt uitgereikt na de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De thuisclub is bepaald door het behalen van de landstitel. De bekerwinnaar komt telkens op bezoek. Na de wedstrijd wordt door de winnaar ook de beker in de lucht geduwd.

Wanneer won een bekerwinnaar voor het laatst de Supercup in België?

De recente geschiedenis leert ons dat de bekerwinnaar vaak niet thuis geeft op de Supercup. Het is immers al van 2004 geleden dat de winnaar van de Beker van België ook de Supercup mee naar huis nam. Toen won Club Brugge op het veld van Anderlecht. Als straks KV Mechelen wint op het veld van Racing Genk, is dat voor het eerst in vijftien jaar dat de bekerwinnaar de Supercup wint.

Wie heeft de meeste Supercups?

Club Brugge heeft met vijftien Supercups de meeste in huis, kort gevolgd door Anderlecht (dertien).

Won KV Mechelen ooit de Supercup?

KV Mechelen won nog nooit de Supercup. Het verloor wel één finale, in 1987. Toen ging het over twee wedstrijden en was Anderlecht de betere. In 1989, toen KV Mechelen de Supercup ook moest spelen na het behalen van de titel, werd de Supercup niet gespeeld.

Wat bij een gelijke stand?

Als er na negentig minuten een gelijke stand op het bord staat te pinken, dan mag je de traditionele verlengingen vergeten. De spelers hebben nog een gans jaar voor de boeg, waardoor dat niet gaat gebeuren. Hoe de winnaar dan wordt aangeduid? Door een strafschoppenserie. Daar gelden de normale regels zoals in een bekerwedstrijd.

Wanneer wordt de Supercup gespeeld?

Pak alvast je agenda erbij, want de Supercup zal gespeeld worden op zaterdag 20 juli 2019. De aftrap in de Luminus Arena is voorzien rond de klok van 20.30 uur.

Waar kan ik de wedstrijd volgen?

Je kan de wedstrijden op een aantal manieren volgen. Ofwel heb je Telenet-televisie en kan je het via je Play Sports abonnement (te zien op Play Sports 1). Mocht je geen Play Sports abonnement hebben, Telenet gunt de voetballiefhebber de wedstrijd ook aan via Play Time, gratis voor alle Telenet-klanten. Een andere mogelijkheid is er via La Deux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in